Metodologie de selectie a participantilor la sesiunile de instruire
din cadrul proiectului: „Dezvoltarea și consolidarea inițiativelor comune
ale partenerilor sociali din industria lemnului”


Investeste in oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Axa prioritara 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”
Domeniul major de intervenţie 3.3 „Dezvoltarea parteneriatelor și încurajarea inițiativelor partenerilor sociali și societății civile”
Contract nr. POSDRU/93/3.3/S/50253

CUPRINS

  1. Cadrul general
  2. Criterii de selectie a participantilor
  3. Respectarea criteriilor de selectie

1. Cadrul general

     Aceasta Metodologie de selectie a participantilor la sesiunile de instruire din cadrul proiectului a fost elaborate in vederea selectarii participantilor din cadrul proiectului „Dezvoltarea și consolidarea inițiativelor comune ale partenerilor sociali din industria lemnului ", ID POSDRU/93/3.3/S/50253 pentru sesiunile de lucru prevazute in cadrul proiectului.

     Organizarea sesiunilor de lucru face parte din activitatea: Consolidarea capacitatii partenerilor sociali din industria lemnului pentru promovarea si implicarea activa din dezvoltarea dialogului social la nivelul ramurii activitate ce se va desfasura in cadrul proiectului pe o perioada de 20 de luni.

     Sesiunile de instruire vor avea ca obiectiv cresterea capacitatii si competentelor partenerilor sociali de a se implica activ in realizarea dialogului social, inclusiv pregatire pentru a realiza analize asupra legislatiei actuale si de a dezvolta propuneri de modificari.

     Rezultatul asteptat al celor 5 sesiuni de instruire este acela de a culege informatii despre perceptia personalului din industria lemnului asupra problemelor cu care se confrunta aceasta ramura de activitate.

Numarul participantilor la sesiunile de instruire este de 100 de reprezentanti ai partenerului social, respectiv 5 grupe a cate 20 de participanti.

Sesiunile de instruire vor fi organizate astfel:
     I sesiune: Bucuresti, luna octombrie 2011;
     II si III sesiune: Sinaia, luna Decembrie 2011;
     IV si V sesiune: Busteni, luna martie 2011.


2. Criterii de selectie a participantilor

     Pentru a asigura un acces cat mai adecvat candidatilor, in vederea atingerii cerintelor proiectului, persoanele interesate sa participe vor fi selectate in baza urmatoarelor criterii:

  1. Respectarea criteriului numeric -100 de reprezentanti ai partenerului social, respectiv 5 grupe a cate 20 de participanti;
  2. Apartenenta in grupul tinta al proiectului;
  3. Participare in cadrul altor proiecte finantate din fonduri europene;
  4. Desemnarea participantilor de catre liderul de sindicat tinand cont de interesul acordat de catre acestia la activitatile proiectului;
  5. Avizul managerului de proiect pe documentele trimise de liderul de sindicat.

Informatii suplimentare privind activitatile derulate in cadrul proiectului cu privire la perioada de desfasurare a sesiunilor, pot fi gasite la urmatoarea adresa: www.fslil.ro.


Descarcă metodologia de selectie