COMUNICAT DE PRESĂ

COSTINEŞTI  30.06.2011

      Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL) va organiza în staţiunea Costineşti, Hotel FORUM, jud. Constanţa, în data de 30 Iunie 2011, o Campanie de informare, conştientizare şi mediatizare a beneficiilor formării profesionale continue pentru angajaţii din industria lemnului, cu tema:

„Formarea profesională - o etapă în promovarea carierei”

      Acţiunea face parte din proiectul „Programe de orientare si consiliere profesională si cursuri de calificare pentru angajatii din industria lemnului’’.

     Proiectul este implementat de Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL), – în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Fedeaţia Europeană a Sindicatelor din Construcţii şi Lemn (European Federation of Building and Wood Workers - EFBWW), Asociaţia „Centrul Român de Iniţiative” (CRI), Comitetul Sectorial Silvicultură, Exploatarea şi Prelucrarea Lemnului, Industria Mobilei (CSSEPLIM) şi este cofinanţat de Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 –„ Investeşte în oameni!”, proiect ID POSDRU/80/2.3/S/46322.

     La această întâlnire vor participa lideri ai sindicatelor din industria lemnului, responsabili de zone, experţi din domeniul orientării, consilierii, pregătirii şi calificării profesionale, din cadrul, Comitetului Sectorial Silvicultură, Exploatarea şi Prelucrarea Lemnului, Industria Mobilei (CSSEPLIM), Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR), Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR) şi Fundaţia pentru Învăţământ (FPI).

     Cu ocazia acestei intâlniri se va organiza şi o conferinţă de presa pentru prezentarea şi  promovarea  proiectului, unde vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai presei centrale şi locale.

     Participanţii mai sus menţionaţi vor prezenta etapele de desfăşurare a programelor de calificare şi recalificare pentru cursanţii selectaţi din grupul ţintă a celor 1000 de persoane din proiect.

     Organizatorii vor prezenta în cadrul conferinţei pentru promovarea proiectului, stadiul desfăşurării cursurilor de calificare şi recalificare, activitatea de lucru în echipă a tuturor partenerilor, realizarea programelor de formare profesională a salariaţilor.

     În cadrul conferinţei ce va avea loc pe 30 Iunie 2011 se vor prezenta rezultatele persoanelor care participă la cursurile de calificare şi recalificare pentru meseriile de:
          - Operatori la recoltarea şi toaletarea arborilor;
          - Operator la colectatul şi manipulatul lemnului;
          - Operatori maşini unelte cu comandă numerică;
          - Tâmplar universal;
          - Tapiţer şi asimilaţi.

     În cadrul campaniei de informare, conştientizare şi mediatizare se urmăreşte în special instruirea şi fixarea de responsabilităţi a persoanelor participante la cursurile de calificare şi recalificare şi avantajul formării profesionale continue prin menţinerea în proiect a grupului ţintă.

     Pentru informaţii suplimentare privind proiectul contactaţi: Bădica Vasile – manager proiect, tel: 0744.340.460, FSLIL tel: 021.316.88.72, fax:021.312.89.64, e-mail: fslil@yahoo.com. Pentru alte detalii accesaţi: www.fseromania.ro.


PREŞEDINTE,
VASILE BĂDICA


Descarcă comunicatul de presă