COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti 05.07.2011

   Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL) a organizat în staţiunea Costineşti, Hotel FORUM, jud. Constanţa, în data de 30 Iunie 2011, o Campanie de informare, conştientizare şi mediatizare a beneficiilor formării profesionale continue pentru angajaţii din industria lemnului, cu tema:„Formarea profesională-o etapă în promovarea carierei” şi o conferinţă de presă pentru prezentarea şi  promovarea  proiectului, unde au fost invitaţi reprezentanţi ai presei centrale şi locale.

     Acţiunea a facut parte din proiectul „Programe de orientare si consiliere profesională si cursuri de calificare pentru angajatii din industria lemnului’’.

     Proiectul este implementat de Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului
(FSLIL), – în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Fedeaţia Europeană a Sindicatelor din Construcţii şi Lemn (European Federation of Building and Wood Workers - EFBWW), Asociaţia „Centrul Român de Iniţiative” (CRI), Comitetul Sectorial Silvicultură, Exploatarea şi Prelucrarea Lemnului, Industria Mobilei (CSSEPLIM) şi este cofinanţat de Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 –„ Investeşte în oameni!”, proiect ID POSDRU/80/2.3/S/46322.

     La această întâlnire au participat pe lânga lideri ai sindicatelor din industria lemnului şi responsabilii de zone, experţi din domeniul orientării, consilierii, pregătirii şi calificării profesionale, din cadrul, Comitetului Sectorial Silvicultură, Exploatarea şi Prelucrarea Lemnului, Industria Mobilei (CSSEPLIM), Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR), Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR) şi Fundaţia pentru Învăţământ (FPI) şi invitati ai C.N.S.L.R-Frăţia, ANOFM Bucureşti.

     Din partea presei centrale şi locale au fost prezenţi reprezentanţi ai Revistei Economistul, revista Meridiane Forestiere si revista Mobila.

     Pe parcursul acestor intâlniri s-a anunţat deschiderea celui de-al doilea an de implementare al proiectului şi s-au prezentat etapele de desfăşurare a programelor de calificare şi recalificare pentru cursanţii selectaţi din grupul ţintă a celor 1000 de persoane din proiect, stadiul desfăşurării cursurilor de calificare şi recalificare, activitatea de lucru în echipă a tuturor partenerilor, realizarea programelor de formare profesională a salariaţilor.

     În cadrul conferinţei ce a avut loc pe 30 Iunie 2011 expertii echipei de implementare ai proiectului au prezentat rezultatele persoanelor care participă la cursurile de calificare şi recalificare pentru meseriile de:
          - Operatori la recoltarea şi toaletarea arborilor;
          - Operator la colectatul şi manipulatul lemnului;
          - Operatori maşini unelte cu comandă numerică;
          - Tâmplar universal;
          - Tapiţer şi asimilaţi.

   Pentru informaţii suplimentare privind proiectul contactaţi: Bădica Vasile – manager proiect, tel: 0744.340.460, FSLIL tel: 021.316.88.72, fax:021.312.89.64, e-mail: fslil@yahoo.com. Pentru alte detalii accesaţi: www.fseromania.ro.


       
       

Descarcă comunicatul de presă