DIALOGUL SOCIAL SCHIMBUL TRANSNATIONAL DE BUNE PRACTICI SI EXPERTIZA IN VEDEREA DEZVOLTARII SI MENTINERII PARTENERIATELOR

Milano, Italia 23 – 28 Octombrie 2011

     In perioada 23 – 28 Octombrie 2011 o delegatie a sindicatelor si patronatelor, în număr de 10 persoane, din industria lemnului, selectionata din Grupului Tinta al proiectului: “Dezvoltarea si consolidarea initiativelor commune ale partenerilor sociali din industria lemnului” ID proiect POSDRU/93/3.3/S/50253 a efectuat o vizita de bune practici pe tema dialogului social, la Milano – Italia.

     Actiunea a fost organizată cu sprijinul Federaţiei Italiene a Lucrătorilor din Construcţii si Lemn, reprezentată de d-nul Paolo Acciai – secretar general.
     La schimbul de experienţă a participat şi William Van der Straeten – secretar al EFBWW, partener in cadrul proiectului.

     Participanţii delegaţiei române s-au întâlnit cu reprezentanţi ai sindicatelor Italiene din regiunea Lombardia, localitatea Meda la Centrul de Formare si Orientare Profesională, provincia Monza – Brianza şi au vizitat societatea comerciala numită MOLTENI & C profilată pe producerea de mobilier.

     În toată această perioadă schimbul de bune practici a avut parte de bună mediere din partea mass mediei prin transmiterea de secvente si ştiri la televiziunea locală din provoncia Monza Brianza.
     Partenerii italieni s-au arătat deosebit de interesaţi de continuarea şi întărirea parteneriatului pe tema dialogului social cu FSLIL.

   

       
       

Descarcă comunicatul de presă