SCHIMBUL TRANSNAŢIONAL DE BUNE PRACTICI ORIENTAREA ŞI CONSILIEREA PROFESIONALĂ CALIFICAREA/RECALIFICAREA ANGAJAŢILOR DIN INDUSTRIA LEMNULUI

Milano, Italia 23 – 28 Octombrie 2011

     Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL) a organizat, în perioada 23 – 28 Octombrie 2011, la Milano – Italia, o vizită de bune practici la care au participat 10 specialişti în domeniul consilierii şi recalificării profesionale.

     Precizăm că acţiunea a făcut parte din proiectul “Programe de orientare şi consiliere profesională şi cursuri de calificare pentru angajaţii din industria lemnului”, ID POSDRU/80/2.3/S/46322.

     În cadrul proiectului FSLIL este partener principal şi are rolul implementării lui şi coorodonării lui alături de ceilalţi parteneri: European Federation of Building and Wood Workers (EFBWW), Asociaţia Centrul Român de Iniţiative (CRI) şi Comitetul Sectorial Silvicultură, Exploatarea şi Prelucrarea Lemnului, Industria Mobilei (CSSEPLIM) şi este cofinanţat de Fondul Social European (FSE) în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeşte în oameni”

     La schimbul de experienţă au participat invitaţi din partea UE, EFBWW şi ai Federaţiei Sindicatelor Lemn şi Construcţii FILCA-CISL – Italia.
     În cadrul vizitei la Centrul de pregătire profesională din localitatea Meda şi societatea comercială MOLTENI & C, axată pe fabricarea mobilei reprezentanţii români s-au întâlnit cu specialişti din domeniul calificării profesionale.

     În acest context dezbaterile au fost dirijate, în special pe schimbul de informaţii şi preocupări a sindicatelor şi patronatelor din Italia si România, privind modul de organizare a activităţii de pregătire profesională continuă la nivel de ramură şi naţional.
     De asemeni d-l William Van der Straeten – secretar al EFBWW - Belgia, responsabil al activităţii de lemn, mobilă şi exploatare, a prezentat modul de organizare a activităţii de pregătire profesională a adulţilor la nivelul Uniunii Europene şi al EFBWW.
     Prin efectuarea acestei vizite de specialişti s-a urmărit, în afara schimbului de experienţă şi asimilarea unor modele de bună practică europeană.

   

       
       

Descarcă comunicatul de presă