METODOLOGIE SELECTIE PARTICIPANTI LA SCHIMBURI DE EXPERIENTA TRANSNATIONALE POSDRU/93/3.3/S/50253

     In cadrul proiectului "Dezvoltarea si consolidarea initiativelor comune ale partenerilor sociali din industria lemnului" POSDRU/93/3.3/S/50253 s-a stabilit urmatoarea Metodologie de selectie a participantilor la schimburi de experienta transnationale de catre echipa de implementare a proiectului.

      CADRUL GENERAL

      FSLIL reprezinta o organizatie nationala sindicala din industria lemnului, la care sunt afiliate 145 de sindicate din toata tara, din 42 de uniuni judetene la care membrii organizatiei activeaza in plan local. Dupa analizele efectuate de Federatia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL) si Comitetul Sectorial, Silvicultura ai Exploatarea Lemnlui, Industria Mobilei (CSSEPLIM) indeosebi a nivelului de pregatire si calificare a personalului a rezultat ca in aceasta ramura lucreaza un numar foarte mare de angajati necalificati fapt ce confirma gradul scazut de pregatire a angajatilor din industria lemnului. In prezent, piata muncii in industria lemnului se confronta cu o serie de probleme legate de: reducerea numarului de locuri de munca, urmare a comprimarii activitatilor societatilor, emigrarea in masa peste hotare a fortei de munca calificata, evolutia demografica nefavorabila manifestata prin scaderea si imbatrinirea populatiei, lipsa unui sistem adecvat de monitorizare si prognoza a fortei de munca. In acest sens, organizarea unor schimburi de experienta transnationale ale angajatilor din industria lemnului in vederea dezvoltarii si mentinerii parteneriatelor, oferite gratuit in cadrul proiectului, vin in intampinarea nevoilor reale identificate.

      PARTICIPANTII LA SCHIMBURILE DE EXPERIENTA TRANSNATIONALE

     30 de specialisti romani din industria lemnului participa, in grupuri de cate 10 pe an, la 3 schimburi de experienta in strainatate pentru invatarea unor metode noi de lucru si adaptabilitatea la modelele de buna practica europene, activitate facilitata de partenerul transnational din proiect (European Federation of Building and Wood Workers- EFBWW).

      OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI

     Consolidarea capacitatii partenerilor sociali pentru a promova dezvoltarea durabila, pentru a sprijini crearea de locuri de munca si coeziunea sociala la nivel national prin promovarea dialogului social la nivelul industriei lemnului.

      ETAPA I - Informarea participantilor

     Informarea persoanelor din industria lemnului care participa la activitatile din cadrul proiectului cu privire posibilitatea de a participa la schimburi de experienta transnationale se va realiza prin:

      - postarea anunturilor cu privire la depunerea documentelor, pe site-ul beneficiarului, www.fslil.ro;

     - diseminarea informatiilor cu privire la lansarea selectiei catre presedintii filialelor din industria lemnului

     - alte cai de informare/comunicare.

      Etapa II - inscrierea ca participant la schimburile de experienta transnationale

     Managerul de proiect disemineaza informatiile privind derularea proiectului si posibilitatea de a participa la schimburi de experienta transnationale. Lista documentelor necesare inscrierii pentru participarea la selectia privind schimburile de experienta transnationale:

     - Cv-ul persoanelor care doresc sa participe la schimbul transnational;

     - Copie dupa CI/BI;

     - Scrisoare de intentie cu privire la participarea la schimbul de experienta transantionala, semnata de candidat;

Documentele care nu sunt valabile la data inscrierii, nu vor fi acceptate.

      Etapa III - Criteriile de selectie a grupului tinta

     a. Aplicarea criteriiilor: contributia participantilor la activitatile proiectului si in cadrul comisiilor de dialog la nivel de unitate si locala;

     b.Primirea documentelor necesare inscrierii ca participant la schimburile de experienta transnationala.

     c. Persoana sa fi participat sau sa participe in prezent la activitatile din cadrul proiectului;

     d. Disponibilitatea pentru a participa la schimburile de experienta transnationale in tari ale Uniunii Europene;

     e. Respectarea criteriului numeric - 30 de specialisti in 3 grupuri de 10/an.

     f. Avizul managerului de proiect care va tine cont de contributia fiecaruia la activitatile proiectului si in cadrul comisiilor de dialog la nivel de unitate si locala.

      Etapa IV - Rezultatele selectiei

     Dosarele persoanelor aplicante pentru a participa la schimburile de experienta transnationale vor fi transmise la sediul de implementare al proiectului, in vederea verificarii documentelor si a selectarii acestora conform prezentei metodologii. Membrii echipei de implementare vor informa, in timp util, participantii selectati, cu privire la:

     a. perioada de desfasurare a schimburilor de experienta transnationale;

     b. locatia;

     c. programul/agenda de lucru.


Descarcă scrisoarea de intentie