COMUNICAT DE PRESA - 06 Iunie 2012

SEMINAR REGIONAL DE LUCRU

     Federatia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL) va organiza in statiunea Sovata - Hotel Lacul Ursu, jud. Mures, in perioada 15 - 16.06.2012, doua seminarii de lucru cu tema "Promovarea de initiative comune in domeniul ocuparii si incluziunii sociale, in cadrul comisiilor de dialog social teritoriale din industria lemnului si promovarea dialogului social la nivel local", la care participa reprezentanti ai partenerilor sociali din cadrul Regiunii de Dezvoltare Centru.

      Activitatea face parte din proiectul "Dezvoltarea si consolidarea initiativelor comune ale partenerilor sociali din industria lemnului" cofinantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 "Investeste in oameni!" ID 93/3.3/S/50253 axa prioritara 3 "Cresterea adaptabilitatii lucratorilor ai a intreprinderilor" Domeniul major de interventie 3.3 "Dezvoltarea parteneriatelor si incurajarea initiativelor partenerilor sociali si societatii civile".

      Proiectul este implementat de FSLIL, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Federatia Europeana din Constructii si Lemn (EFBWW), Centrul Roman de Initiative (CRI), Comitetul Sectorial Silvicultura, Exploatarea si Prelucrarea Lemnului Industria Mobilei (CSSEPLIM).

      Participa invitati ai partenerilor de dialog social ai sindicatelor, patronatelor si ai organizatiilor nonguvernamentale din cadrul Regiunii de Dezvoltare Centru.

      Cele doua seminarii regionale de lucru, privind piata muncii si ocuparea, se desfasoara in cadrul proiectului strategic - Dezvoltarea si consolidarea initiativelor comune ale partenerilor sociali din industria lemnului- ce are ca scop consolidarea capacitatii partenerilor sociali pentru a promova dezvoltarea durabila, pentru a sprijini crearea de locuri de munca si coeziunea sociala la nivel national prin promovarea dialogului social la nivelul industriei lemnului.

      Finalizarea celor zece seminarii de lucru regionale se va face cu elaborarea a 8 planuri teritoriale de actiune pentru promovarea dialogului social la nivel local.

      In cadrul seminariilor expertii vor prezenta expuneri pe tema rolul institutiilor la nivel local in domeniul ocuparii si incluziunii, precum si promovarea dialogului social in plan teritorial cat si masuri de crestere economico-sociale.

      Pentru informatii suplimentare legate de proiect, contactati: Badica Vasile - manager proiect - tel: 0744.340.460; FSLIL tel: 021.316.88.72; fax: 021.312.89.64; e-mail : fslil@yahoo.com.