COMUNICAT DE PRESA

     Federatia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL) a organizat in statiunea Mamaia - Hotel PARC, jud. Constanta, in perioada 27-28 Iunie 2012 un seminar de lucru privind facilitarea transferului de competente in randul partenerilor sociali din industria lemnului in corelatie cu descentralizarea administratiei publice.

      Activitatea face parte din proiectul "Dezvoltarea si consolidarea initiativelor comune ale partenerilor sociali din industria lemnului" cofinantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 "Investeste in oameni!" ID 93/3.3/S/50253 axa prioritara 3 "Cresterea adaptabilitatii lucratorilor ai a intreprinderilor" Domeniul major de interventie 3.3 "Dezvoltarea parteneriatelor si incurajarea initiativelor partenerilor sociali si societatii civile".

      Au participat salariati membri ai Grupului tinta din proiect, invitati din partea Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) si ai Consiliului Economic Social (CES).

      La deschiderea seminarului d-l Vasile Badica - presedinte FSLIL si managerul proiectului a precizat importanta dialogului social intre partenerii din industria lemnului si a descentralizarii administratiei publice centrale si locale. De asemeni a prezentat Manualul de dialog social din industria lemnului.

      In continuare d-l Eugen Preda - consilier ANOFM/expert pe termen scurt in cadrul proiectului a prezentat ca tema: Descentralizarea administrativa a Romaniei in contextul socio-economic si specific perioadei actuale.

      D-l Marin Suliman - secretar general al CES, in calitate de expert, a prezentat ca tema: Descentralizarea - mecanism pentru dezvoltarea si functionarea eficienta a democratiei; avantaje si dezavantaje ale descentralizarii.

      In ultima parte a seminarului Dan Anghel - expert/consilier juridic, a coordonat atelierul de lucru, unde participantii deosebit de interesati au ridicat o serie de intrebari pe temele sustinute de experti.

      La finalul seminarului s-au completat chestionarele axate pe intrebari practice cu privire la descentralizarea administrativa publica si locala, dialogul social la nivel central si local si aprecieri privind organizarea si desfasurarea seminarului.

      Proiectul este implementat de FSLIL, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Federatia Europeana din Constructii si Lemn (EFBWW), Centrul Roman de Initiative (CRI), Comitetul Sectorial Silvicultura, Exploatarea si Prelucrarea Lemnului Industria Mobilei (CSSEPLIM).

      La inceputul seminarului de lucru s-au distribuit materiale si manualul de dialog social de bune practici din industria lemnului.

      Pentru informatii suplimentare legate de proiect, contactati: Badica Vasile - manager proiect - tel: 0744.340.460; FSLIL tel: 021.316.88.72; fax: 021.312.89.64; e-mail : fslil@yahoo.com. Pentru mai multe informatii accesati www.fseromania.ro.