COMUNICAT DE PRESA

     Federatia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL) a organizat in statiunea Mamaia - Hotel PARC, jud. Constanta, in perioada 28-29 Iunie 2012 seminarul de lucru al Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, cu tema "Promovarea de initiative comune in domeniul ocuparii si incluziunii sociale, in cadrul comisiilor de dialog social teritoriale din industria lemnului".

      Activitatea face parte din proiectul "Dezvoltarea si consolidarea initiativelor comune ale partenerilor sociali din industria lemnului" cofinantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 "Investeste in oameni!" ID 93/3.3/S/50253 axa prioritara 3 "Cresterea adaptabilitatii lucratorilor ai a intreprinderilor" Domeniul major de interventie 3.3 "Dezvoltarea parteneriatelor si incurajarea initiativelor partenerilor sociali si societatii civile".

      Au participat salariati membri ai Grupului tinta din proiect, invitati din partea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud - Est si Uniunea Judeteana a Sindicatelor, Filiala CNSLR - FRATIA Buzau.

      La deschiderea seminarului d-l Vasile Badica - presedinte FSLIL mentioneaza ca seminarul face parte din seria de zece actiuni ce trateaza problemele specifice economiei regiunii de dezvoltare Sud - Est, relatia si importanta partenerilor sociali din industria lemnului, inmanarea si prezentarea in sinteza a Manualului de Dialog social din industria lemnului.

      Pe parcursul programului Seminarului de lucru d-l Marian Chivu - expert pentru Agentia de Dezvoltare Regionala Sud - Est a prezentat structura de organizare si functionare a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud - Est, de asemeni caracteristici la nivelul regiunii cu privire la structura populatiei, somajului, formarii profesionale, pietei muncii, incluziunii sociale si eliminarii saraciei, precum si propuneri in cadrul Planului de masuri privind dezvoltarea dialogului social in plan social.

      D-l Cornel Radu - expert, presedintele Uniunii Judetene a Sindicatelor CNSLR - FRATIA, filiala Fratia Buzau a abordat tema dialogului tripartit si bipartit la nivel local si judetean, importanta participarii partenerilor sociali si a altor ONG-uri in cadrul Comisiilor de dialog social la nivelul institutiilor administratiei locale.

      La finalul seminarului, in cadrul Atelierului de lucru coordonat de Dan Anghel - expert/consilier juridic, s-a dezbatut impreuna cu participantii modul de organizare si desfasurare a seminarului incheiat cu intrebari, dezbateri si completarea chestionarului.

      Proiectul este implementat de FSLIL, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Federatia Europeana din Constructii si Lemn (EFBWW), Centrul Roman de Initiative (CRI), Comitetul Sectorial Silvicultura, Exploatarea si Prelucrarea Lemnului Industria Mobilei (CSSEPLIM).

      In cadrul seminarului de lucru s-au distribuit materiale suport ale acestora precum si manualul de dialog social de bune practici din industria lemnului.

      Pentru alte informatii legate de proiect, contactati: Badica Vasile - manager proiect - tel: 0744.340.460; FSLIL tel: 021.316.88.72; fax: 021.312.89.64; e-mail : fslil@yahoo.com. Pentru mai multe informatii accesati www.fseromania.ro.