COMUNICAT DE PRESA - Bucuresti 02.04.2012

     In urma sustinerii programelor de consiliere si orientare profesionala, Federatia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului, anunta desfasurarea cursurilor de calificare pentru meseria de Tamplar universal, pentru 112 angajati din industria lemnului din judetele Cluj si Maramures.

      Cursurilor de calificare de nivel 2 vor incepe in luna aprilie 2012 si se vor finaliza cu sustinerea examenului de absolvire, acordarea de certificate de calificare recunoscute la nivel national si inmanarea subventiilor persoanelor certificate din cadrul proiectului strategic cu finanare europeana nerambursabila "Programe de orientare si consiliere profesionala si cursuri de calificare pentru angajatii din industria lemnului" .

      Proiectul "Programe de orientare si consiliere profesionala si cursuri de calificare pentru angajatii din industria lemnului" este implementat de catre Federatia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului in parteneriat cu Federatia Europeana a Sindicatelor din Constructii si Lemn (European Federation of Building and Wood Workers-EFBWW), cu Asociatia "Centrul Roman de Initiative", si cu Comitetul Sectorial Silvicultura, Exploatarea si Prelucrarea Lemnului, Industria Mobilei in perioada 1 iulie 2010-31 decembrie 2012 si este cofinantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!"

      Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea resurselor umane a angajatilor din industria lemnului prin participarea la programe de calificare si recalificare, dobandirea de noi competente fiind validata prin certificate de calificare recunoscute la nivel national, asigurand cresterea competitivitatii si facilitarea integrarii sociale in concordanta cu aspiratiile profesionale si cu necesitatile pietei muncii.

      Proiectul se adreseaza unui numar de 1050 de angajati din industria lemnului, din care 525 femei, al caror obiectiv pricipal il reprezinta consilierea si orientarea profesionala. Dintre cei 1050 de angajati, 444, din care cel putin 222 femei vor participa la cursuri de calificare sau recalificare organizate de furnizori din Romania autorizati de catre CNFPA care vor lua si subventii in momentul absolvirii cursurilor si obtinerii certificatelor de calificare.

      Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactati pe: Badica Vasile - Manager Proiect, Federatia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului, Str. Calea Grivitei nr. 21, sector 1, Bucuresti, telefon 021/3168872, fax: 021/3128964, e-mail: fslil@yahoo.com Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013, accesati: www.fseromania.ro.