COMUNICAT DE PRESA

     Federatia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului (FSLIL) a organizat in statiunea Sovata - Hotel Lacul Ursu, jud. Mures, in perioada 15 - 16.06.2012, primele doua seminarii pentru promovarea de initiative comune in domeniul ocuparii si incluziunii sociale, in cadrul comisiilor de dialog social teritoriale din industria lemnului in regiunea de dezvoltare CENTRU.

      Actiunea face parte din proiectul "Dezvoltarea si consolidarea initiativelor comune ale partenerilor sociali din industria lemnului" cofinantat din Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 "Investeste in oameni!" ID 93/3.3/S/50253 axa prioritara 3 "Cresterea adaptabilitatii lucratorilor ai a intreprinderilor" Domeniul major de interventie 3.3 "Dezvoltarea parteneriatelor si incurajarea initiativelor partenerilor sociali si societatii civile".

      Au participat salariati membri ai grupului tinta din proiect, invitati din partea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala CENTRU si Uniunea Judeteana a Sindicatelor CNSLR-Fratia Mures.

      La deschiderea seminariilor d-l Vasile Badica - presedintele FSLIL a precizat ca cele doua seminarii fac parte dintr-o serie de zece actiuni ce asi propun abordarea de probleme specifice economiei regiunii de dezvoltare CENTRU, importanta partenerilor sociali din industria lemnului si a prezentat in sinteza Manualul de dialog social din industria lemnului.

      In cadrul programului seminarului de lucru d-l Duca Marius - expert Agentia de Dezvoltare Regionala CENTRU a facut o prezentare a structurii de organizare si functionare a ADR CENTRU, caracteristici la nivelul regiunii cu privire la structura pietei muncii, somajului, formarii profesionale, incluziunii sociale si eliminarii saraciei etc. Masuri active privind imbunatatirea activitatilor din domeniul economic si social.

      D-l Cocis Calin - expert presedintele Uniunii Judetene a Sindicatelor filiala CNSLR-Fratia Mures a prezentat tema: Dialogul social tripartit si bipartit la nivel local, importanta participarii organizatiilor sindicale, patronale si a altor ONG-uri in cadrul Comisiilor de dialog social la nivelul institutiilor administratiei locale.

      Atelierul de lucru coordonat de Dan Anghel expert/consilier juridic, a determinat participantii sa ridice numeroase intrebari pe temele prezentate de experti. Seminarul s-a incheiat cu completarea chestionarului care a cuprins intrebari practice cu privire la dialogul social si aprecieri privind organizarea si desfasurarea acestuia.

      Proiectul este implementat de FSLIL, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Federatia Europeana din Constructii si Lemn (EFBWW), Centrul Roman de Initiative (CRI), Comitetul Sectorial Silvicultura, Exploatarea si Prelucrarea Lemnului Industria Mobilei (CSSEPLIM).

      In cadrul seminariilor de lucru s-au distribuit materiale suport ale acestora precum si manualul dialogului social de bune practici in industria lemnului.

      Pentru informatii suplimentare legate de proiect, contactati: Badica Vasile - manager proiect - tel: 0744.340.460; FSLIL tel: 021.316.88.72; fax: 021.312.89.64; e-mail : fslil@yahoo.com. Pentru mai multe informatii accesati www.fseromania.ro.