COMUNICAT DE PRESĂ


Ocna Şugatag, 21.05.2011

      Federaţia Sindicatelor Libere din industria Lemnului (FSLIL) va organiza în staţiunea Ocna Şugatag, Hotel SALINA, jud.Maramureş  în  ziua de 21 mai 2011, orele 09.00-12.00 o intalnire unde se va discuta despre desfasurarea cursurilor de fomare profesionala continua, despre oportunitatile oferite de acestea si totodata constientizarea nevoi de formare profesionala, importanta si beneficiile participarii angajatilor din industria lemnului la cursurile de  formare profesionala continua, cu tema:

„CALIFICAREA ÎN INDUSTRIA LEMNULUI O ŞANSĂ PENTRU VIITOR”

     Acţiunea face parte din proiectul „Programe de orientare şi consiliere  profesională  şi cursuri de calificare pentru angajaţii din industria lemnului’’. Proiectul este implementat de Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului – în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Fedeaţia Europeană a Sindicatelor din Construcţii şi Lemn (European Federation of Building and Wood Workers - EFBWW), Asociaţia „Centrul Român de Iniţiative” (CRI), Comitetul Sectorial Silvicultură, Exploatarea şi Prelucrarea Lemnului, Industria Mobilei (CSSEPLIM) şi este cofinanţat de Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 –„ Investeşte în oameni!”, contract nr. POSDRU/80/2.3/S/46322, cu tema „Programe de orientare şi consiliere profesională şi cursuri de calificare pentru angajatii din industria lemnului”.

     La aceasta intalnire vor participa lideri ai sindicatelor din industria lemnului, responsabili de zone, experţi din domeniul orientării, consilierii, pregătirii şi calificării profesionale din cadrul Comitetului Sectorial Silvicultură, Exploatarea şi Prelucrarea Lemnului, Industria Mobilei (CSSEPLIM), Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR), Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR) şi Fundaţia Pentru Învăţământ (FPI).

      Participanţii din cadrul campaniei vor prezenta exemple de bune practici din cadrul acesteia precum şi propuneri de implementare de bune practici în acest domeniu.

     Organizatorii vor prezenta unele concluzii desprinse din campania de orientare şi consiliere a celor 1000 de persoane, care fac parte din grupul ţintă, dar si de pe parcursul desfasurarii cursurilor de formare profesioanala.

     În cadrul intalnirii, ce va avea loc pe 21 mai 2011, se vor prezenta rezultatele orientarii si consilierii şi componenţa grupelor de calificare pentru meseriile de:
  • Operator la recoltarea şi toaletarea arborilor;
  • Operator la colectatul şi manipulatul lemnului;
  • Operatori maşini unelte cu comandă numerică;
  • Tâmplar universal;
  • Tapiţer şi asimilaţi.
     Pe parcursul acestei campanii se urmăreşte, între altele, instruirea şi stabilirea responsabilităţilor persoanelor care participă la cursurile de calificare, dar şi prezentarea beneficiilor formării profesionale continue.

     Pentru informaţii suplimentare privind proiectul contactaţi: Bădica Vasile – manager proiect, tel: 0744.340.460, FSLIL tel: 021.316.88.72, fax:021.312.89.64, e-mail: fslil@yahoo.com. Pentru mai multe informaţii accesaţi: www.fseromania.ro.

PREŞEDINTE,
VASILE BĂDICA


Descarcă comunicatul de presă